Galoppat fort;P

Hmm det blev inget skrittarbete/dressyr igår xD Såg nämligen att Jonna var i sitt stall och provade och skicka ett sms! Så vi red ut istället. Blev typ galoppintervaller. Men hennes häst kan ju typ inte galoppera i normal takt för tillfället, så det gick lite för fort för att man skulle kunna galoppera igenom hästen... hehe, men Vivre tyckte det va skit kul, fick sitta och bromsa typ hela tiden xD Hon gjorde lite fina skutt med, haha ett blev sånt brall att jag tog i så att man ridväst gick upp! Haha, var tvungen att få kontroll på hästen ju xD
Nej men det var kul att slippa rida ut själv och så fick Vivre springa av sig med, det behövde hon!:)

Idag får det bli dressyr istället då! Haha, finare väder idag med;P


Dagen:=)

Trodde jag skulle åka upp till rankås idag, meeeen det ville tydligen inte vädret! FY för regn!! Nu är jag hemma på lie lunch, pytt i panna och stekt ägg:) Har varit hos Johanna och sen en sväng till Monica:)

Ska dra upp och rida en sväng, blir skrittarbete och travarbete idag! Ska försöka mig på lite framdelsvändningar är det tänkt! Får se vad Vivre tycker om det;)

Ikväll ska jag som sagt till Elin ihop med Linda! Äta lite mat och kolla på Moulin Rouge:D

Imorgon ska jag nog kolla på lägenhet!!!:D:D:D


Ledig:D

Ledig idag!! Fett najjsss:D Ska rida Giiiseeen och leka med Johanna:) Blir en promenad i Rankås! Var prat om att det skulle bli lite tjejfilmkväll hos Elin med? Hoppas på det:D

Vad gör ni idag?:)



Morgonens (tokiga) Ridpass!!

Yes box dagens ridpass då! Kan ju säga som så att jag aldrig mer, tänker låta Vivre stå tre dagar i rad! Hur trött hon eller jag än är!!! Hahaha xD Asså skritta visste hon inte ens vad det var i början? Och bättre att sparka bakut än att gå framåt? Och sen kanske det blåste och lät lite så då flyger man iväg! Asså shiet! Blev inte jätte mycket tempoväxlingar, för ökade jag sprang hon iväg... Blev att sitta ned och göra volter, serpentiner och hörnpasseringar. DÅ höll hon sig iaf hyffsat "på mattan"! Hon var väl spänd mer eller mindre genom hela ridpasset, men gick i "bra form". Dvs lite högre upp med nacken och satte under benen och arbetade med ryggen! Najjs Najjs!

Imorgon kommer jag inte ihåg vad jag ska göra, får kika mitt schema.. Tror det blir dressyr igen! Om ingen kan/vill rida ut med mig:) Kan ju åka till någon med min transport isf;P

Hepps kolla tv lite kanske??:)

Hahaha jag och Vivre i början av sommaren xD Mongobild!!

Vivres Helg;P

Det hära med tidsinlägg är ju helt awesome alltså! Sparar tid för mig och roligare för er som läser!

Hmm Vivre har fått stå i tre dagar nu! Hon kommer vara gaaaaleeeen när jag rider idag xD Men i fredags fick jag lite bråttom plus att hon var som en zoombie? Tog en promenad till fots (hovs) tillsammans, bra att hon stod för hon har gått hårt alla dagar innan. I lördags mådde jag dåligt=bakis!! Haha, då var hon oxå väldigt slö... Och igår var jag inte i stallet alls, första gången på länge tror jag? Jag var nämligen helt slut, sov till klockan två, klockan och jag vill inte alltid samma sak! Och skulle åka till jobbet tjugo över tre, blev ingen tid helt enkelt?;P

Idag ska jag hur som helst göra det som jag skulle gjort i fredags! Dvs travarbete! Mest korta och länga, kanske ska slänga in lite övergångar med? :)

Hepps kommer så klart uppdatering om ridpasset ikväll:)


Helgen dåååå:)

Happ helgen har varit kanoners:) Hehe, eller ja fredag var najjs;) Det enda jag inte hann med var gymmet, undrar varför man alltid prioriterar det minst? Haha:P Gick en promenad med Vivre så lite motion den dagen iaf! Gick runt inne i Skövde på kvällen, åt lite mat och tjötade med folk! Gick in den sista tiden på Glädje:D

Lördagen blev det att må lite som man förtjänade och sen jobba nästan elva timmar:O Haha, gick bra ändå får jag nog lov att säga!

Idag har det varit lugnt, sov as länge och sen drog jag till jobbet! Das was alles!

Ska surfa runt lite på nätet nu och sen sova:) Upp vid sju imorgon och åka till stallet^^


Matfestival:)

Okey ikväll är det alltså den årliga matfestivalen! Najjs Najjs!:) Ska vara hos kära Charlotta först, för hon fyller nämligen år idag!!!:D Massa grattis<3

Sedan såklart in till skövde, hur eller när?? INGEN ANING xD Vet ej heller hur jag kommer hem men det löser sig;) Finns ju buss, men det kostar röööveeennnn!! Aja, det löser sig nog ;P

Ha så kul ikväll alla:)


Busy Day Tomorrow!!

Asså shiet, det var en del på jobbet nu ikväll kan man ju säga xD Men men, kul med lite fart!!

(Morgon)Dagens lilla must to do innan klockan slår 14!

  • Gå promenad 45 min
  • Ringa till onoff
  • Ringa till Hrf
  • Rida Vivre (om jag kan för känns typ som axeln är ur led????)
  • Raka benen, haha xD
  • Köpa slödryck
  • Ta ut pengar
  • Packa träningsväska
  • Packa ner alla kläder och skiiit jag ska ha på kvällen
  • Möta Elin i Skövde 14.00!
Hmmm think that's it! *puhhh* undrar när jag ska gå upp, klockan är ju redan 00.40 liksom???:/

(Morgon)Dagens lilla must to do efter klockan 14!

  • Köpa present till Charlotta
  • Gymma
  • Duscha, fixa ordning mig
  • Ev minikräftskiva (MAT)
  • Förfesta
  • Vara hos Charlotta 19.30!
Vet inte alls hur detta ska gå ihop alltså men det e la bara att lägga på en jäkla massa kol?? xD

Hepps dags för att sova, eller ja, ska kika runt lite på nätet först!;)



Tränings Schema!!!

Har denna veckan börjat med ett "riktigt" träningsschema för Vivre! Fick en del tips när vi var iväg på fälttävlansträningsläger!:)

Galopp intervallträning 1ggr/vecka

Uteritt el Hoppning 1ggr/vecka

Dressyr 3ggr/vecka

Longering el skrittarbete ca 1ggr/vecka

Vila 1-2 dagar/vecka

Får ju se hur pass det blir i början nu, hon kanske behöver stå helt två dagar. Eftersom att det kommer bli hårdare pass! Så då får jag lägga in mer "friarbete" (som jag kallar det) dvs longering, skrittarbete längre fram.

Vad tycks? Tror ni att det blir bra? Känns bra iaf när man tittar på det. Både jag och Vivre blir ganska lätt uttråkade på att inte ha någon planering och fastna i samma spår. Nu slipper vi det!:)

Min Fina Vivre <3



Ridpass/Longering:)

Igår blev det dressyr för Vivre på gärdet, gjorde skänkelvikningar första halvan av ridpasset, sedan en skritt paus. Är väldigt viktigt med paus har jag märkt! Andra halvan bestod av galoppfattningar. Det mesta gick riktigt bra:) Blev några rejäla bockningar i en del fattningar men annars riktigt bra. Kunde till och med släppa lite på tyglarna i galoppen utan att hon la massa extra vikt på bogen eller ökade farten:) Ser det som ytterligare STORT framsteg!!:)

Idag blev det longering, viktigt att se hur hästen rör sig utan en ryttares påverkan! Man ser lite mer vad man själv kanske kan tänka på med när man sen rider:) Blev en hel del galopp idag med, galoppbommar med! Haha, hon har inte gjort det förut med mig xD Och inte på lina men det gick riktigt bra! Inga extra stora språng eller extra fart. Utan hon gick så fint över dom:)

Imorgon får det bli travarbete! Förlänga och korta!:)

Har ett par lite "hektiska" veckor framför mig nu tror jag, mycket att tänka på med jobbet. Sen ska jag boka lektion med Monica så får vi se vad hon tycker om mina och Vivres framsteg:)


Lite djupare tankar

Kvällens låt: Cher - You Haven't Seen The Last OF Me

Okey man kan göra vad man vill med sitt liv om man bara har lust och satsar tillräckligt och bla bla bla... Men till vilket pris? Det är väl det som gör att folk tvekar att göra det som dom verkligen vill? Jag har iaf en gång för alla bestämt mig nu (och nu har jag faktiskt bestämt mig på riktigt den här gången!!). Gör jag inte som jag tänkt nu får ni slå mig hur mycket som helst för jag måste komma på rätt spår! Det liv jag levt det senaste året fungerar inte! Mår inte bra av det heller:/ Kanske därför vissa saker blev som det blev? Och kanske därför jag varit lite konstig, men man märker vilka det är som hänger kvar... Och vilka som tittar snett? Jag är bara mig själv och människa som alla andra, jag gör oxå fel. Men vissa saker har jag svårare för än andra och det finns en anledning till det...

Jag önskar ibland att allt var som förut, att allt bara rullade på... Nu har det börjat rulla på hyffsat igen, men jag har verkligen varit fast! Vet inte hur jag ska kunna beskriva det hela så att ni förstår...

Mina mål jag har på olika punkter kommer jag hålla för mig själv, då jag anser att det är privat. Ni får ursäkta att jag skriver i gåtor men detta är ju en officiell sida så lite hemlig måste man ju få va;) Det känns hur som helst skönt att få ur sig allt detta en gång för alla! Tack för att ni har läst och förhoppningsvis förstått lite:)


NU är jag tillbaka:)

Nee om man kanske skulle börja skriva lite igen?:)

Sommaren har varit lite upp och ned för mig, så därför har inte känts så kul att skriva? Men nu börjar det ordna upp sig lite i mitt huvud iaf!
Börja med en rejäl update om Vivre; vi har haft lite problem med galoppfattningarna, speciellt i vår och början av sommaren. Hon fattade fel galopp hela tiden eller fattade inte alls? Trixade med lite allt möjligt men det verkar lösa sig själv:) Tror det är att hon haft mycket att tänka på, för när hon inte gått i form fattade hon mycket lättare galopp. Någon gång ibland nu har hon gjort lite fel men inte alls så ofta;) Kan göra jätte små fattningar om jag sitter helt rätt och då fattar hon på direkten och snyggt! Vi har börjat med skänkelvikningar lite mer nu, hon flyttar bra! Ska pressa henne ännu mera nu:P Har även börjat få upp henne lite mer i formen, så nu har hon fått rumpa med muskler över sommaren!;)
Ägaren och hennes dotter var och hälsade på idag! Och dom var jätte nöjda med hur Vivre såg ut! Dottern red även och sa att Vivre kändes jätte bra:D:D *hejja mig* Guldvärt att höra dom orden! Kände även hur jag fick en ordentlig spark i arslet och ett otroligt tävlingssug!!:D:D Ska leta lite pay and jump samt dressyr tävlingar, LC nu! Ringa Monica och boka en lektion med! Nu kör vi!!

Allt rullar på som smort på jobbet med, trivs som fisken i vattnet;) Har börjar klättra uppåt och vem vet vart det slutar? Underbara arbetskollegor är bara förnamnet!<3

Längtar till fredag med, då ska jag och Elin<3 parta!:D Charlotta fyller år PLUS matfestival^^

Hmm vet inte vad jag ska skriva mera just nu? Men kommer skriva varje dag nu iaf om det inte händer något;) Ska skriva upp mitt nya träningsschema för Vivre här med! Så kan ni få se det:)

Hepps snart sova, ska upp i tid! Promenad och sen dressyr på gärdet och så blir det jobb 16-22.30!

Sleep tight och hoppas ni haft en trevlig läsning!:)


Det blev la bra...

Red Vivrusen på gärdet igår, gick otroligt bra!!:D:D Fick även solat och badat lite med, var vid Örlen men hoppas vädret håller i sig (kommer nog inte göra det)! Så att jag kan åka till Hammarn på lördag!!;D

Hepps, ta sig en knäckemacka, betala någon räkning och sen blir det stallet! Efter det jobba lite:)

RSS 2.0